Siirry suoraan sisältöön
Prisma logo
kaikkea-koulutielle

Kouluvuosi on käynnissä – mitä kaikkea tarvitaan? 

Paluu arkeen on koittanut ja opiskelut ovat täydessä vauhdissa. Mitä kaikkea ekaluokkalainen tai jo ylemmillä luokilla opiskeleva koululainen tarvitsee koulutien kutsuessa? Monenlaista koulutarviketta pitää mukana olla ja ne pakataan reppuun. Ja kun läksyjä tehdään, kaivataan koululaisen huoneeseen valoa ja musiikkia. 

Lapsen koulun aloitus on jännä hetki, ja ekaluokkalaisen kanssa käydään läpi koulumatkan reittejä ja muita uuteen vaiheeseen liittyviä asioita. Kouluvarusteiden hankinta on viisasta tehdä ajoissa. Tärkeimpänä koulutielle lienee tietenkin hyvä ja toimiva koulureppu. Koululainen kulkee opinahjoon säässä kuin säässä, joten asiallisen repun pinta pitää sadetta eikä vetoketjujenkaan kohdalta pääse vettä sisään. Repussa on hyvä olla lokeroita ja taskuja sekä sisäpuolella tasku esimerkiksi avaimille. Hyvässä koululaisen repussa on tukeva selkäosa, jonka pehmusteet suojaavat selkää.  

Näin valitset lapselle koulurepun 

Kynät ja kumit penaaliin

Monenlaisia kyniä, kumeja ja muita opiskelutarvikkeita löydät helposti Prisman verkkokaupasta, mistä voit hankkia koululaisen kotiin esimerkiksi karttapallon, saksia, tarratulostimen, kirjoitusalustan, teippiä, vesivärejä ja vaikkapa erilaisia muistilappuja viestien kirjoittamiseen.

Prisma on iso koulukirjakauppa  

Prisman verkkokaupassa on tuhansia oppikirjoja, eli kun koulu alkaa tai jakso vaihtuu, ollaan oikeassa paikassa.  

Oppikirjat on jaoteltu 0–6-luokille ja lukion kirjoihin, mutta valikoimaa on runsaasti kaikelle siltä väliltä ja sen jälkeen.  

On kätevää tilata kirjat verkosta. Ostokset voi halutessaan maksaa Walley-laskulla, ja toimitusaika on yleensä noin 2–7 arkipäivää. Kun olet kirjautunut verkkokauppaan S-käyttäjätililläsi, saat tuttuun tapaan Bonusta ostoksistasi jopa viisi prosenttia. 

Näin päällystät koulukirjat kontaktimuovilla

  1. Avaa kontaktimuovin rulla ja laita kirja sen päälle.

  2. Katso, että muovia jää avoimen kirjan ulkopuolelle pari-kolme senttiä.

  3. Leikkaa ylimääräiset osat pois.

  4. Poista muovissa kiinni oleva paperi puoliksi.

  5. Laita kirja sen osan päälle tasaisesti.

  6. Käännä kirja ja poista kuplat vaikkapa muovisen kortin tai lastan avulla.

  7. Leikkaa saksilla kolmion muotoinen osa pois.

  8. Kiinnitä reunat kannen sisäpuolelle.

  9. Ota toisenkin puolen paperi pois ja kiinnitä kontaktimuovi ensin kirjan selkämykseen ja sitten kanteen.

  10. Poista taas kuplat, leikkaa kulmat ja kiinnitä reunat sisäpuolelle.

Tietokoneet, kännykät, kuulokkeet ja soittimet 

Koululaisen tietokoneen hankintaan riittää valikoimaa, ja hinnat alkavat yleensä muutamasta sadasta eurosta. Koneen valintaan vaikuttaa sen käyttö: pienitehoinen ja pienempi kone riittää hyvin normaaliin nettisurffailuun ja tekstinkäsittelyyn. Mutta kun käsitellään kuvia tai editoidaan videoita, on tehoa ja tilaa oltava enemmän. Silloin on myös varauduttava suurempaan hintaan. 

Prisma.fi-verkkokaupan valikoimissa on myös edullisempia tehdashuollettuja tietokoneita. Käytetyt laitteet on perusteellisesti huollettu sekä tarkastettu ja ne ovat uutta vastaavassa kunnossa.

Puhelinta koululainen tarvitsee yhteydenpitoon mutta myös monenlaiseen tiedonhakuun. Aluksi koululaiselle riittää edullinen ja kestävä peruspuhelin, jolla voi soittaa ja lähettää tekstiviestejä. Tarjolla on lapsille myös kellopuhelimia eli älykelloja, jotka on kehitetty nimenomaan lapsen tarpeet huomioiden. Niillä lapsi voi helposti pitää yhteyttä vanhempiin, mutta pääsy nettiin on estetty. 

Miten valita puhelin lapselle ja koululaiselle?

Koululaiselle älypuhelin on myös tärkeä pelilaite ja viihdeväline. Silloin ominaisuuksia ja netin nopeutta tarvitaan enemmän. Mikään pakko ei ole kuitenkaan hankkia kallista puhelinta, sillä todella suositun ja monipuolisen laitteen saa jo parilla sadalla eurolla. 

Sekä koulumatkoilla että kotona läksyjä tehdessä soi musiikki ja nautitaan videoista sekä sosiaalisen median postauksista. Kuulokkeita löytyy aina pienistä nappikuulokkeista tyylikkäisiin sangallisiin kuulokkeisiin. Ja kun musiikin annetaan soida täysillä, on valinta tietysti jykevä Bluetooth-soitin.

Puhelin lapselle – lue vinkit

Hyvää valoa koululaiselle 

Koululaisen huoneen valaistus on vähintään yhtä tärkeää kuin kodin muidenkin huoneiden valaistus. Kun läksyjä tehdään, on hyvällä valolla ja valon sävyllä väliä. Kirkas valkoinen auttaa työskentelyssä keltaista paremmin ja auttaa jaksamaan pitempään. 

Lapsen huone ei ole tietenkään pelkästään läksyjen tekoa varten. Siellä leikitään, harrastetaan, pelataan ja tietysti nukutaan. Lapsille sopivia valaisimia löytyy Prisman verkkokaupasta runsaasti aina työvaloista ja pöytävalaisimista pieniin yövaloihin.  

Tutustu valaisimien valikoimaan

Vinkki: Pyörällä on kätevää polkea kouluun. Tutustu Prisman laajaan polkupyörien valikoimaan. Muista myös pyöräilykypärä!