Siirry suoraan sisältöön
Prisma.fi etusivu
Ostoskori
opas salibandymailan valinta 840x542

Näin valitset sopivan salibandymailan

Salibandy on suosittu urheilulaji sekä lasten että aikuisten makuun. Millainen on paras salibandymaila? Tai kuinka pitkä salibandymailan pitää olla? Hyvä salibandymaila varmistaa mukavan ja turvallisen pelikokemuksen, joten sen valintaan kannattaa panostaa yksilöllisten tarpeiden mukaan. Kokosimme avuksesi kaiken tarvittavan sopivan salibandymailan ostamiseen.

Salibandymailan varsi

  • Kätisyys: Valitse ensin sopiva kätisyys – saisiko olla "Left" vai "Right"? Jos pidät mailasta kiinni vasen käsi alapuolella, valitse "Left". Mikäli pidät mailasta kiinni oikea käsi alapuolella, valitse "Right".

  • Varren paino: Salibandymailojen varret valmistetaan komposiitista. Varsien painot vaihtelevat 100–140 g. Kevyet premium-mailat sopivat aktiivikäyttöön, satunnaiselle harrastajalle voi riittää edullisempikin malli.

  • Muotoilu ja suoruus: Pieniä eroja salibandymailoihin syntyy myös varren muotoilusta. Osassa mailoista varsi on pyöreä putki, kun taas toisissa muotoilu on ovaalimainen. Myös varren suoruudessa on eroja.

Salibandymailan pituustaulukko

Salibandymailan oikea pituus on tärkeä kriteeri mailan valinnassa. Entä miten mitataan salibandymailan pituus? Maila on oikean pituinen, kun se ylettyy napaan asti tai vähän sen yli.

Pelaajan pituus (cm)

Varren pituus (cm)

100

< 65

110

65–70

120

70–75

130

75–80

140

80–85

150

85–90

160

90–95

170

96–101

175-185

96–103

> 185

101–103

Vinkki: Voit lyhentää salibandymailan pituutta itse

Jos haluat lyhentää mailaa, ota pois oteteippi eli grippi sekä mailan päässä oleva tuppi ja sahaa mailaa lyhyemmäksi esimerkiksi rautasahalla. Kiinnitä sitten tuppi ja grippiteippi uuteen päähän.

Salibandymailan jäykkyys (flex)

Jokaiseen salibandymailaan on merkitty mailan jäykkyys (esim. flex 27), joka tarkoittaa, kuinka paljon mailan varsi joustaa taivutettaessa. Mitä suurempi flex-luku on, sitä löysempi on mailan varsi. Löysällä varrella on parempi pallotuntuma, jäykemmällä varrella saa taas kovempia laukauksia.

Flex 30–36 mm

  • Jäykkyys: taipuisa

  • Sopii: juniorit, naiset, hyökkäävät pelaajat

Flex 26–29 mm

  • Jäykkyys: keskijäykkä

  • Sopii: miehet

Flex 23–25 mm

  • Jäykkyys: jäykkä

  • Sopii: voimakkaat miehet, puolustajat

Vinkki: Löydät Prisma.fi:n ja Prisma-myymälöiden monipuolisesta valikoimasta salibandymailojen lisäksi salibandymailan lavat, salibandypallot, salibandysuojat ja -asusteet sekä erilaiset salibandytarvikkeet. Katso myös muut vinkkimme salibandyvarusteiden hankintaan.

Kaikkea salibandykentille

Tutustu laajaan salibandymailojen, -pallojen ja -varusteiden valikoimaamme. Tarjoamme laadukkaat tuotteet niin aloittelijoille kuin kokeneille pelaajille parhailta merkeiltä.

Katso valikoima

Näin vaihdat salibandymailaan lavan

Menikö salibandymailan lapa rikki? Tekisikö mieli vaihtaa hyvään varteen vähän parempi lapa? Salibandymailan lavan vaihtaminen onnistuu helposti ja tarvitset työhön vain ruuvimeisselin sekä kuumailmapuhaltimen tai hiustenkuivaajan.

Irrota vanhan lavan ruuvit. Lapa ei aina irtoa liimauksistaan helposti, joten sitä täytyy vähän vääntää kiertämällä samalla varresta kiinni pitäen. Jos liima on tiukassa kiinni, voit lämmittää kiinnityskohtaa föönillä.

Lämmitä uuden lavan vartta ja mailan vartta niin, että varsi menee tarpeeksi syvälle lavan varteen. Ruuvaa lapa kiinni varteen.

Vinkki: Jos haluat käyristää lapaa, käytä kuumailmapuhallinta tai fööniä. Älä tuo puhallinta liian lähelle, jotta lavan muovi ei ala sulaa. Kun olet lämmittänyt lavan käyrää osaa, ota vaikkapa tennispallo avuksi ja käännä lapaa sen myötäiseksi. Aloita kärjestä. Lopuksi kasta lapa kylmään veteen, jotta se jäykistyy.