Siirry suoraan sisältöön
Prisma logo
Syysmuoti-2024-WKLY

Syysmuoti 2024 – Trendit, värit ja kuosit, joita et halua ohittaa 

Millainen on syysmuoti 2024 ja mitkä ovat kauden tärkeimmät värit? Naisten syysmuoti 2024 tarkoittaa leopardikuvioita ja ruutua eri muodoissaan, khakinvihreää, aina varmaa burgundya ja myös vaaleita sävyjä. Mutta kaikki rakastavat edelleen farkkua! 

Rohkeat kuosit ja käytännöllisyys kohtaavat syksyn 2024 trendeissä 

Vuoden 2024 syysmuoti tuo mukanaan monipuolisen yhdistelmän rohkeita kuoseja, käytännöllisyyttä ja materiaaleja, jotka kutsuvat sinut kokeilemaan uusia tyylejä ja leikkimään eri tekstuureilla. Syksyn muoti 2024 on rikas ja monipuolinen – se antaa jokaiselle jotakin. Löydät omasi, olitpa sitten klassisten linjojen ystävä tai pidät enemmän näyttävistä ja värikkäistä asuista. 

Syksyn 2024 muotiväreissä on lämpöä ja voimaa 

Mitkä ovat syksyn 2024 muotivärit? Luvassa on sekä lämpöä että syvyyttä sekä miesten että naisten vaatteisiin, kenkiin, asusteisiin ja laukkuihin. Perinteinen syyssävy burgundy (viininpunainen) on jälleen vahvasti läsnä. Se tuo helpon tavan lisätä väriä muuten hillittyyn asukokonaisuuteen, jossa helposti syksyn tullen musta ja harmaa vievät vallan. 

Viininpunainen sopii täydellisesti mukaan, kun valitset muodikkaan ruudullisen talvitakin tai klassisen villakangastakin. Mikä onkaan parempaa, kuin lämpöä ja tyyliä syksyn viileisiin päiviin tuova ihana takki ja siihen sopivat asusteet?  

Syksyn väripaletissa näkyy myös keväästä ja kesästä tuttu khakinvihreä. Vihreä bleiseri sopii moneen tilanteeseen tuomaan tyyliä ja luonnonläheisyyttä. Mutta entä pinkki bleiseri? Sillä saat syksyn meininkiin ripauksen leikkisyyttä ja rohkeutta. Klassinen valkoinen bleiseri taas pysyy aina ajankohtaisena, varsinkin kun talven valoa heijastavat sävyt tulevat myöhemmin syksyllä suosituiksi. 

Vinkki: Miehen puku on nykyään usein sininen. Entä jos sen rinnalle kokeiletkin tummaa vihreää? Värejä yhdistellessä pue ylle rohkeasti vastavärien lisäksi myös sisarsävyjä. 

Kuoseissa ja tekstuureissa on näyttävyyttä ja yksityiskohtia 

Syksyn 2024 muodissa kuosit näyttelevät suurta roolia. Prisman muodin valikoimissa näkyvät nyt rohkeat kuosit, kuten zebra, kukka, ruudut ja erityisesti leopardikuviot. Uskallus tuo syksyn asuihin särmää ja persoonallisuutta. Leopardikuosi onkin yksi suurimmista trendeistä tänä syksynä, ja se näkyy niin takeissa kuin asusteissakin. Nähdäänkö sinun päälläsi tänä syksynä leopardikuviollinen takki juhlissa ja myöhemmin pikkujouluissa? 

Myös ruudulliset kuosit rokkaavat syksyn 2024 muodissa. On sitten kyseessä ruudullinen villakangastakki, miesten ruudullinen paitatakki tai ruudullinen mekko, kuosit ovat ajankohtaisia ja monikäyttöisiä valintoja.  

Ruudut tuovat asuun klassista eleganssia, ja niissä on myös ripaus leikkisyyttä. Yhdistä ruudullinen hame tai ruudullinen talvitakki yksivärisiin vaatteisiin, niin saat tasapainoisen ja klassisen mutta mielenkiintoisen ilmeen, joka ei ole tippaakaan tylsä. 

Vinkki: Ruutua löydät myös uuden WKLY.-muotibrändin mallistosta. Tutustu ja osta WKLY.-muotia tästä.  

Pehmeitä pintoja, tekstuuria, höyheniä ja hapsuja 

Syksyn 2024 muoti keskittyy enemmän materiaaleihin ja käytännöllisyyteen kuin tiukkaan siluettiin. Oversize on vahva trendi, ja se näkyy erityisesti yli-isoissa takeissa, neuleissa ja bleisereissä – jopa housuissa. Ylisuurten vaatteiden mukavuus yhdistettynä laadukkaisiin materiaaleihin, kuten villaan tai tekonahkaan, luo tyylikkäitä mutta rentoja asuja, jotka tuntuvat hyvältä päällä. 

Syksy tarjoaa runsaasti tekstuuria ja yksityiskohtia. Höyhenet ja hapsut koristavat niin hihansuita kuin kokonaisia takkeja ja mekkoja. Tämä trendi loihtii vaatteisiin uniikkia ilmettä, jonka kanssa et jää huomaamatta huoneeseen astuessasi. Yhdistä hapsut ja höyhenet selkeisiin vaatteisiin, jotta ne pääsevät oikeuksiinsa ja luovat näyttävän kontrastin. 

Nahka ja tekonahka näkyvät tänä syksynä laajasti myös housuissa ja sisävaatteissa – niillä syntyy kokonaisuuteen rohkeaa asennetta. Myös tupladenim eli kokonainen farkkulook jatkaa suosiotaan keväältä ja kesältä syksyyn. Farkkujen monipuolisuus tekee niistä täydellisen valinnan syksyn arkipukeutumiseen. 

Lue myös: WKLY. on uusi muotimerkki – katso stylistin suosikit 

Corpcore – aina ajankohtaiset jakkupuvut ja bleiserit 

Corpcore eli toimistolook on tänä syksynä erityisen trendikäs pukeutumistyyli. Jakkupuvut ja pukuliivit ovat nousseet suosioon, ja niitä voi soveltaa eri tilanteisiin helposti. Bleiseri tuo asuun ryhtiä, liikut sitten töissä tai suuntaat illanviettoon ravintolassa. Tämä trendi sopii erinomaisesti minimalistiseen pukeutumiseen, jossa selkeät linjat ja laadukkaat materiaalit toimivat aina varmasti. 

Vaikka syksyn 2024 muoti on täynnä uusia ja jännittäviä trendejä, klassikot pitävät nytkin pintansa. Villakangastakit, bleiserit, neuleet, kauluspaidat ja suorat housut ovat syksyn varmoja valintoja vuodesta toiseen. Kun ilmat viilenevät ja talvi lähestyy, valkoiset ja vaaleat sävyt sekä lämpimät materiaalit, varsinkin villa, tuntuvat erityisen hyvältä päällä. Ajattomien vaatteiden yhdistäminen uusiin trendeihin luo monipuolisen ja tyylikkään vaatekaapin, joka toimii aina.