Siirry suoraan sisältöön
Prisma logo

Keskiajalla mausteita käytettiin runsaasti, koska yritettiin peittää pilaantuneen ruoan maku - usein toistettu käsitys, mutta väärä. Keskiajalla arvostettiin hyvää ruokaa samoin kuin nykyään. Ruoka kuitenkin maistui erilaiselta muun muassa siksi, että keskiajan ihmisten käsitykset terveellisestä ruoasta poikkesivat meidän käsityksistämme. Keskiajan keittokirjassa historioitsija Hannele Klemettilä vie herkulliselle matkalle keskiajan ruokakulttuuriin. Kirjassa on yli 60 alkuperäisistä keskiaikaista ruokaohjetta, jotka nykyajan kotikokki voi toteuttaa. Mausteviini hypocras, vasikka-yrittikääröt, ruusuvanukas ja valkoviinihauki houkuttelevat keskiajan makujen maailmaan. Kirja on kuitenkin enemmän kuin pelkkä keittokirja: se kertoo koko keskiajan ruokakulttuurista: kuinka kirkon määräämät paastonajat säätelivät ruokalajeja, miten riikinkukkoa valmistettiin ylhäisöpitoihin ja miksi kalan kanssa piti tarjota maustekastiketta. Keskiajan keittokirjan yli sata upeaa kuvaa 600 vuotta vanhoista taideteoksista valokuvaaja Jukka Mäkilän ruokakuviin kruunaavat makumatkan menneisyyteen. FT Hannele Klemettilä on myöhäiskeskiaikaan erikoistunut tietokirjailija ja tutkija. Aiemmin häneltä on julkaistu muun muassa kiitetty ja komeasti kuvitettu kirja Keskiajan pyövelit (2004).

Keskiajan keittiö

30,80 €
Hinta ja saatavuus voivat vaihdella myymälöittäin

Toimitettuna

Ei saatavilla

Osta nyt, nouda myymälästä

Ei saatavilla

Oletko tyytyväinen tuotetietoihin?

Ovatko tuotetiedot riittävät? Jos tuotetiedoissa on puutteita tai niitä voisi muuten parantaa, anna palautetta.