Siirry suoraan sisältöön
Prisma.fi etusivu
Ostoskori
    1. Kylli, Suomen ruokahistoria - Suolalihasta sushiin

    Kylli, Suomen ruokahistoria - Suolalihasta sushiin

    rating4,6/5

    (8)reviews

    25,00 €

    Toimitettuna

    alk. 4,95 €

    Saatavilla

    Nouda myymälästä

    Ilmainen

    Saatavilla

    Tuotekuvaus

    Teepöydän kulhoissa on hillottua mesimarjaa, lakkaa, viinimarjaa ja vadelmaa sekä suurilla porsliinilautasilla mustia ja valkeita konvehteja, kasa sokeriryynejä, sitruuna- ja pomeranssitankoja ja paahdettuja manteleita. Uskoisitko, että kattaus on vuoden 1788 Oulusta? Eikö 1700-luvulla popsittukaan pelkkää porkkanaa? Suomalaisen ruoan historia on täynnä makoisia yllätyksiä ja tuttuja ruoka-aineita. Alussa oli suolakala, naurishaudikas ja kaali. Sittemmin suomalaiset ovat löytäneet spagetin, säilykeananaksen ja chilin sekä oppineet syömään puikoilla. Mitä tässä välissä tapahtui? Suomen ruokahistoria kylvää, hauduttaa, pilkkoo, hapattaa ja mikrottaa - se kertoo jokapäiväisen ruokamme kiehtovan tarinan. Se kertoo, kuinka sokerin ja kahvin kaltaiset harvinaiset ja arvokkaat raaka-aineet ovat muuttuneet arkisiksi ja kuinka perinteisiä ruokia on unohdettu uusien makuelämysten myötä. Se kertoo myös niukkuudesta ja puutteesta, tieteellisistä ja teollisista innovaatioista, valistuksesta ja terveysliikkeistä, elintason paranemisesta, tasa-arvosta ja lopulta myös ruoan mahdista muuttaa yhteiskuntaa.

    Ominaisuudet

    Tuotekoodi
    9789523451353
    Paino (kg)
    1.212
    Pakkauskoko
    1 kpl
    Valmistusmaa
    Suomi

    Arviot

    rating4,6/5

    • Nimetön

      rating4/5

      Perehtyy ruokatapojen ym muuttumiseen. Kiinnostava, helppolukuinen

      2 vuotta sitten
    • Nimetön

      rating5/5

      Erinomainen lahja! Ostin tyttärentyttärelle lahjaksi, en ole vielä lukenut, mutta mielenkiintoinen aihe.

      2 vuotta sitten

    Oletko tyytyväinen tuotetietoihin?

    Ovatko tuotetiedot riittävät? Jos tuotetiedoissa on puutteita tai niitä voisi muuten parantaa, anna palautetta.

    Anna palautetta, Avautuu uuteen välilehteen